Koltrast vuxen

Trastar är fåglar som katter gillar att leka med, om en katt får tag i en trast med tänderna är prognosen mycket dålig för fågeln. Kattens bakterier är mycket skadliga för fågeln och den kommer att dö inom ett dygn med största sannolikhet. Har din katt tagit hem en fågel så kan du komma till vår klinik med den så kan vi göra ett försök, eller så åker du till närmsta veterinärklinik för avlivning. Har du hittat en trast som ser skadad ut, ta en bild och smsa till oss med en kort beskrivning till 0725695112.

Koltrast ungar

Trastungar lär sig att flyga på marken som de flesta andra fågelarter och deras föräldrar matar dem tills de klarar sig själva. Ser du en trastunge i en park eller innegård så är det vanligtvis inga konstigheter. Om trasten sitter mitt på en väg så behöver den troligtvis flyttas, gå några meter med den och lägg den där den är lite gömd, ex. under en buske.

Många människor tar tyvärr hem dessa fågelungar som sedan får gå en långsam död till mötes. Ser fågeln skadad ut, ta en bild och smsa till oss med en kort beskrivning till 0725695112.  Har din katt tagit hem en fågel så kan du komma till vår klinik med den så kan vi göra ett försök, eller så åker du till närmsta veterinärklinik för avlivning. Prognosen för en mindre fågel som blivit kattbiten är mycket dålig.