I takt med att SVR får allt mer uppmärksamhet ökar antalet larm och därmed antalet fåglar som inkommer till oss, framförallt under sommarens djurungesäsong. Vi kommer därför att rekrytera och lära upp volontärer som kan hjälpa till med skötseln på vår anläggning. Som volontär i en ideell förening arbetar man utan betalning. Samtliga som arbetar inom vår verksamhet gör detta ideellt och oavlönat. Det vi istället får är erfarenhet, möjlighet att se vilda fåglar på nära håll och gemenskap med andra djurälskare.

Vi önskar att du som söker dig till oss delar vår värdegrund, det vill säga att alla våra patienter har lika mycket värde, oavsett om det är en stadsduva eller en havsörn. Det är också viktigt att du förstår vad det innebär att hjälpa just vilda fåglar. Syftet med Stockholms Vildfågel Rehab är att minska lidande och efter lämplig vård och rehabilitering frisläppa patienterna tillbaks till det fria. Patienterna ska inte bara överleva själva rehabiliteringen utan även överleva och fungera efter rehabiliteringen – ute i det fria.

Körkort och tillgång till bil är ett krav då anläggningen, som är placerad i Österåkers kommun, ligger avsides med begränsade möjligheter till kollektiva färdmedel. Arbetsuppgifterna varierar något efter säsong, genomgående ingår dock alltid rengöring av burar/voljärer och utfodring vilket kräver normal fysik.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

   

  Intresseanmälan volontär

  För- och efternamn*

   

  Ålder (minst 20 år)*

   

  Adress*

   

  Postadress*

   

  Mejladress*

   

  Telefonnummer*

   

  Körkort (obligatoriskt)*

  JaNejHåller på och tar

   

  Tillgång till bil (obligatoriskt)*

  JaNejIbland

   

  Yrke/sysselsättning*

   

  Tidigare erfarenhet av fåglar?

  Om ja, berätta vad

   

  Tidigare erfarenhet av arbete med djur?

  Om ja, berätta vad

   

  Hur många dagar i månaden kan du arbeta på anläggningen?*

   

  Markera vilka pass som skulle passa dig bäst*

  Vardagar förmiddagar fr. kl. 09:00 (högsäsong fr. kl. 08:00)Vardagar kvällar fr. kl. 17:00Helger förmiddagar fr. kl. 09:00 (högsäsong fr. kl. 08:00)Helger kvällar fr. kl. 17:00
   

  Kan du boka in dig på fasta återkommande pass?*

   

  Berätta kortfattat om dig själv och varför du vill bli volontär i SVR

   

  Svara på säkerhetsfrågan*

   

   

  *obligatoriskt att fylla i