Stockholms Vildfågel Rehab är en ideell förening avsedd att ta emot och behandla sjuka och skadade fåglar. Vi har tillstånd att rehabilitera samtliga fågelarter som förekommer naturligt i Sverige. Föreningens anläggning ligger i Österåkers kommun men tar emot patienter från hela Sverige. I takt med att fler och fler får vetskap om det arbete som SVR gör ökar också belastningen i vår förening. Detta märks av som tydligast under djurungesäsongen. Vi söker därför efter personer som kan hjälpa oss driva vår förening framåt. Du ska dela vår värdegrund att alla patienter har lika värde oavsett art samt förstå innebörden av att faktiskt hjälpa en vild fågel. Syftet med verksamheten är att minska fåglars lidande genom adekvat hjälp.
Om du vill vara med och hjälpa oss fyller du i anmälningsformuläret nedan. Vi kommer sedan att höra av oss till dig för att boka in ett personligt möte. Vi ser fram emot din ansökan.

Befattningar
 • Anläggningspersonal – I denna roll hjälper du till med den dagliga skötseln av anläggningen; rengöring av voljärer och klinik med tillhörande burar. Till din hjälp finns en lathund för såväl morgon-, dag- och kvällsrutinen. Vi ser helst att du kan komma minst en gång i veckan. Inget krav på körkort eller bil men underlättar din tillvaro avsevärt då anläggningens placering är en aning avsides.
 • Chaufför – I uppdraget som chaufför hämtar du skadade och/eller sjuka fåglar från allmänheten eller veterinär och transporterar dem sedan till anläggningen för rehabilitering. Du kan även komma att frisläppa rehabiliterade fåglar på överenskommen plats. Detta blir ett jouruppdrag och beroende på var man befinner sig i länet kan man anmäla sig tillgänglig för olika typer av uppdrag.

   

  Intresseanmälan volontär

  För- och efternamn *

   

  Ålder *

   

  Bor *

   

  Epostadress *

   

  Telefonnummer *

   
   

  Körkort *
  JaNejHåller på och tar

   

  Tillgång till bil *
  JaNejIbland

   
   

  Yrke/Sysselsättning *

   

  Ev. erfarenheter av fåglar
  Om ja, berätta vad

   

  Ev. erfarenheter av vilda djur
  Om ja, berätta vad

   

  Ev. erfarenheter av jourverksamhet
  Om ja, berätta vad

   

  Ev. erfarenheter av ideellt arbete
  Om ja, berätta vad

   

  Ev. relevant utbildning
  Om ja, berätta vad

   
   

  Vad för uppgift(er) i föreningen kan du tänka dig? *

   

  Hur mycket tid kan du lägga i föreningen? *

   

  Något annat vi bör veta om dig?

   
   

  Personligt brev *
  Berätta kortfattat om dig själv och varför du vill bli volontär i SVR

   

  Svara på säkerhetsfrågan *

   

   
  * obligatoriskt att fylla i