I takt med att SVR får allt mer uppmärksamhet ökar antalet larm och därmed antalet fåglar som inkommer till oss, framförallt under djurungesäsongen. Nu kommer vi att rekrytera och lära upp ett antal volontärer inför jobb på anläggningen. Som volontär i en ideell förening arbetar man utan betalning. Samtliga som arbetar inom vår verksamhet gör detta ideellt och oavlönat. Det vi istället får är erfarenhet, möjlighet att se vilda fåglar på nära håll och gemenskap med andra djurälskare.

Vi önskar att du som söker dig till oss delar vår värdegrund, det vill säga att alla våra patienter har lika mycket värde, oavsett om det är en stadsduva eller en havsörn. Det är också viktigt att du förstår vad det innebär att hjälpa vilda fåglar. Föreningens syfte är att minska lidande och efter lämplig vård och rehabilitering kunna frisläppa våra patienter tillbaks till det fria. Patienterna ska inte bara överleva själva rehabiliteringen utan även överleva och fungera tiden efter rehabiliteringen i det fria.

Förutom gott handlag med djur och en lugn personlighet, behöver du också körkort och tillgång till bil då anläggningen som är placerad i Österåkers kommun ligger avsides med begränsade möjligheter till kollektiva färdmedel. Arbetsuppgifterna varierar något efter säsong, genomgående ingår dock alltid rengöring av burar/voljärer och utfodring. Då en del tunga lyft förekommer krävs god fysik. Under lågsäsong (september-april) tar ett pass cirka tre timmar att genomföra och du bokar antingen in dig på förmiddagen, från klockan 09.00, eller på kvällen, från klockan 17.00. Under högsäsong (maj-augusti) tar ett pass upp till fyra timmar och utöver förmiddags- och kvällspass tillkommer ett eftermiddagspass, cirka klockan 13.00-17.00. Du behöver kunna boka in dig på minst fyra pass/månad och gärna ta ett stående pass varje vecka.

Vi ser fram emot din ansökan!

   

  Intresseanmälan volontär

  För- och efternamn *

   

  Ålder (minst 20 år) *

   

  Adress *

   

  Postadress *

   

  Mejladress *

   

  Telefonnummer *

   

  Körkort (obligatoriskt) *
  JaNejHåller på och tar

   

  Tillgång till bil (obligatoriskt) *
  JaNejIbland

   

  Yrke/sysselsättning *

   

  Tidigare erfarenhet av fåglar?
  Om ja, berätta vad

   

  Tidigare erfarenhet av arbete med djur?
  Om ja, berätta vad

   

  Hur många dagar i månaden kan du arbeta på anläggningen? *

   

  Markera vilka pass som skulle passa dig bäst *
  Vardagar förmiddagar fr. kl. 09:00 (högsäsong fr. kl. 08:00)Vardagar kvällar fr. kl. 17:00Helger förmiddagar fr. kl. 09:00 (högsäsong fr. kl. 08:00)Helger kvällar fr. kl. 17:00
   

  Kan du boka in dig på fasta återkommande pass? *

   

  Berätta kortfattat om dig själv och varför du vill bli volontär i SVR

   

  Svara på säkerhetsfrågan *

   

   
  * obligatoriskt att fylla i