I takt med att SVR får allt mer uppmärksamhet ökar antalet larm och därmed antalet fåglar som inkommer till oss, framförallt under djurungesäsongen. Hösten 2021 kommer vi att rekrytera ett antal volontärer för att arbeta på anläggningen. Som volontär i en ideell förening arbetar man utan betalning. Samtliga som arbetar inom vår verksamhet gör detta ideellt och oavlönat. Det vi istället får är erfarenhet, möjlighet att se vilda fåglar på nära håll och gemenskap med andra djurälskare.

Vi önskar att du som söker dig till oss delar vår värdegrund, det vill säga att alla våra patienter har lika mycket värde, oavsett om det är en stadsduva eller en havsörn. Det är också viktigt att du förstår vad det innebär att hjälpa vilda fåglar. Föreningens syfte är att minska lidande och efter lämplig vård och rehabilitering kunna frisläppa våra patienter tillbaks till det fria. Patienterna ska inte bara överleva själva rehabiliteringen utan även överleva och fungera tiden efter rehabiliteringen i det fria.

Förutom gott handlag med djur och en lugn personlighet, behöver du också körkort och tillgång till bil då anläggningen som är placerad i Österåkers kommun ligger avsides med begränsade möjligheter till kollektiva färdmedel. Arbetsuppgifterna varierar något efter säsong, genomgående ingår dock alltid rengöring av burar/voljärer och utfodring. Då en del tunga lyft förekommer krävs god fysik. Under lågsäsong (september-april) tar ett pass cirka tre timmar att genomföra och du bokar antingen in dig på förmiddagen, från klockan 09.00, eller på kvällen, från klockan 17.00. Under högsäsong (maj-augusti) tar ett pass upp till fyra timmar och utöver förmiddags- och kvällspass tillkommer ett eftermiddagspass, cirka klockan 13.00-17.00. Du behöver kunna boka in dig på minst fyra pass/månad och gärna ta ett stående pass varje vecka.

Vi ser fram emot din ansökan!

Befattningar
 • Anläggningspersonal – I denna roll hjälper du till med den dagliga skötseln av anläggningen; rengöring av voljärer och klinik med tillhörande burar. Till din hjälp finns en lathund för såväl morgon-, dag- och kvällsrutinen. Vi ser helst att du kan komma minst en gång i veckan. Inget krav på körkort eller bil men underlättar din tillvaro avsevärt då anläggningens placering är en aning avsides.
 • Chaufför – I uppdraget som chaufför hämtar du skadade och/eller sjuka fåglar från allmänheten eller veterinär och transporterar dem sedan till anläggningen för rehabilitering. Du kan även komma att frisläppa rehabiliterade fåglar på överenskommen plats. Detta blir ett jouruppdrag och beroende på var man befinner sig i länet kan man anmäla sig tillgänglig för olika typer av uppdrag.

   

  Intresseanmälan volontär

  För- och efternamn *

   

  Ålder (minst 20 år) *

   

  Adress *

   

  Postadress *

   

  Mejladress *

   

  Telefonnummer *

   
   

  Körkort (obligatoriskt) *
  JaNejHåller på och tar

   

  Tillgång till bil (obligatoriskt) *
  JaNejIbland

   
   

  Yrke/sysselsättning *

   

  Tidigare erfarenhet av fåglar?
  Om ja, berätta vad

   

  Tidigare erfarenhet av arbete med djur?
  Om ja, berätta vad

   

  Hur många dagar i månaden kan du arbeta på anläggningen? *

   

  Markera vilka pass som skulle passa dig bäst *
  "Vardag f.m. (fr. kl. 09:00" "Vardag kväll (fr. kl. 17:00)" "Helg f.m. (fr. kl. 09:00)" "Helg kväll (fr. kl. 17:00)" "Vardag e.m. (fr. kl. 13:00) - endast under högsäsong" "Helg e.m. (fr. kl. 13.00 - endast under högsäsong) ]

   

  Kan du boka in dig på fasta återkommande pass? *

   
   

  Berätta om ett tillfälle när du varit med och räddat ett djur, eller önskat att du kunnat göra det. *

   

  En kattuggla och en fiskmås kommer in samtidigt till anläggningen, vilken bör rehabiliteraren behandla först? *

   

  Berätta kortfattat om dig själv och varför du vill bli volontär i SVR

   
   

  Svara på säkerhetsfrågan *

   

   
  * obligatoriskt att fylla i