Ringduvungar lär sig flyga på marken som de flesta fågelarter och deras föräldrar matar dem tills de klarar sig själva. Ungarna kan ha gula strån på huvud och kropp. Låt dem vara. Ser du en som ser skadad ut, skicka en bild på fågeln med en kort beskrivning till vårt journummer på 0725695112.

Denna flyttfågel kan bli ett byte för en rovfågel, ser du en jakt vilda djur emellan ingrip inte, vi ska inte störa naturen. Håll dock borta din hund och katt ifrån vilda djur.

Har du hittat en skadad vuxen ringduva utan närvaro av en rovfågel, ta en bild och skicka till oss på 0725695112 med en kort beskrivning. Vi kommer troligtvis att be dig fånga in den.

 

 

Stadsduvor lever i tunnelbanor och torg. De får ungar året om och det som utmärker duvungar från vuxna duvor är att de har gula hårstrån på huvud och kropp. De saknar även två vita ”klumpar” längst upp på näbben som vuxna har. Stadsduvungar lär sig att flyga på marken och det tar mellan en till två veckor. Låt ungarna vara. Om ungen skulle vara på en väldigt olämplig plats så kan man flytta den i 10 – 15 m. Skulle den stå mitt på en perrong med väldigt mycket folk eller se skadad ut kan du ta en bild med en kort beskrivning och skicka till vårt journummer 0725695112.